IF Linnéa Boxning
Sveriges äldsta boxningsklubb

Välkommen till IF Linnéa boxning!

Vill du bli medlem eller stödmedlem, klicka på knappen ovan!

Läs mer om klubben i menyerna ovan och i vårt nyhetsflöde  Ovan ser ni vårens schema Mer info om höstterminen 2024 kommer

För uppdateringar om klubben, följ oss i sociala medier:

Priser:

9-14 år: 1400 kr

15-18 år: 1800

Vuxen: 2400

Lördagsklubben: Open gym ingår för medlemmar, 100 kr för icke medlem.

Arbetslös eller studerande 1800 kr

Tider och priser finns även under fliken "TIDER & PRISER" längst upp på sidan.

Sommarträning 2024
2024-06-25 07:27

Välkomnat till sommarträning med IF Linnéa boxing!

Sommarträningen i år kör vi mellan 15/7 - 11/8

Vi kör måndag, tisdag & torsdagar mellan kl 16.30 - 17.30 med våra grymma matchboxare Patrick och David.

Om du är 20 år eller äldre kostar det 500 kr + admin anmälan är öppen, klicka bara på knappen "SOMMARTRÄNING" längst upp på sidan och fyll i dina uppgifter.

Om du är yngre än 20 år så tränar du gratis och anmäler dig genom att säga till tränarna på plats eller maila annalaurell@gmail.com

Om du varit medlem tidigare behövs bara namn och födelse år. Annars behövs namn, personr, adress, målsman kontakt (under 18) och mailadress

VÄLKOMNA!!!

v 24 sista veckan
2024-06-13 18:16

v 24 som slutar med 16/6 är sista veckan för den här terminen.

Information om SOMMARTRÄNING kommer snart, håll utkik!

Stort tack för en grymt rolig termin! /IF Linnéa

sista tjejträningen 10 juni
2024-06-10 12:50

Idag är det sista tjejträningen för terminen! Välkomna!

Stängt på Nationaldagen
2024-06-05 15:54

Imorgon är det röd dag och vi firar Sveriges nationaldag och har därför stängt på klubben.

Stå upp mot Parkinson - Ny träningsgrupp på Linnea
2024-04-22 11:11

Att möta "Elaka Mr P" kan vara en kamp som kräver mod och styrka. För Pia Toremar är denna kamp inte bara en utmaning utan också en möjlighet till personlig utveckling.

- Fallträningen har gett mig en bättre kroppsmedvetenhet och en större trygghet. Jag vågar lita mer på min egen kropp och vågar röra mig snabbare, säger hon.

I samma anda deltar även Torborg Wärn i vår nya träningsgrupp på tisdagar för Parkinsonpatienter, ledd av Dan Nash och Ada Schmidt. Träningsgruppen är en del av ett samarbete mellan Linnea Boxning, Svenska Parkinsonförbundet och initiativet Tryggare Vardag.

Parkinson utmanar inte bara fysiskt utan även mentalt, när varje steg kan kännas som en kamp. Träning blir därmed en viktig del av vardagen för att hantera symptom och främja livskvaliteten hos de drabbade. Fallträning är viktigt för att öka tryggheten och minska riskerna för den här gruppen.

- Det passar mig utmärkt att få träna med Linnea Boxning. Förutom boxning tränar vi på att falla utan att skada sig, att koordinera rörelser med bollar och mycket annat, säger Torborg Wärn, en av deltagarna.

Tryggare vardag

Projektet strävar efter att erbjuda deltagarna den bästa möjliga supporten med en kombination av fallträning och några boxningsövningar. Samtidigt har vi skapat en miljö där deltagarna inte bara utvecklar sina fysiska förmågor utan också finner gemenskap och stöd.

- Det roligt att träffa både träningsteamet och mina systrar och bröder som lever med Elaka Mr P. En trevlig stund på tisdagseftermiddagen som jag både känner trygghet och glädje inför, säger Pia Toremar.

För Pia, Torborg och de andra deltagarna blir varje träningstillfälle inte bara en fysisk utmaning utan också en möjlighet att tillsammans stå upp mot "Elaka Mr P" – en symbol för Parkinsonsjukdomen – och känna trygghet och glädje i de steg de tar.

Effektivt med boxning

- Uppvärmningsövningen med balans- och koordinationsträning är jättenyttig. Där jag kan se största framstegen är bollträningen. Svårast för mig är boxningen, men det går också framåt. Jag klarar längre och längre stunder stående, säger Pia Toremar.

Boxning har också visat sig vara särskilt effektiv för att stärka både kropp och sinnen för den här gruppen. Genom att fokusera på styrka, balans och koordination erbjuder Parkinson-boxning inte bara fysiska fördelar utan också en plattform för social interaktion och gemenskap.

- Jag kan varmt rekommendera Linnea Boxning och de trevliga coacherna under Daniels ledning, säger Torborg Wärn.

Möjlig fortsättning för grå pantrar

- Vi hoppas kunna fortsätta om finansiering finns, säger Christoffer Söderqvist, styrelseordförande för Linnea Boxning.

Föreningen har fått förfrågningar om seniorträning, det finns önskemål om träning dagtid för gruppen 65-plus.

- Vi funderar också på att utöka till någon mer dag i veckan och kunna erbjuda boxningsträning även för andra äldre, "grå pantrar", som inte har Parkinson. Det är ett behov vi ser, säger  Christoffer Söderqvist.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..

Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
IF Linnéa kläder